Intubari cosuri de fum

» Tubari / Intubari / Asanari cosuri de fum

Aceasta operatiune trebuie facuta numai cu personal specializat. Intubarea (asanarea) cosurilor de fum se fac in cazul cand:

- se schimba tipul centralei termice

De exemplu, in locul centralei vechi, atmosferice ce functiona cu combustibil gazos, se monteaza o centrala in condensatie, combustibil gazos. In acest caz, se face o verificare a dimensionarii cosului de fum si daca dimensiunea cosului existent ne permite, intoducem pe cosul vechi, un tub special ce rezista la acidul din condens cosul de fum este deteriorat sau este afectat de condens.

Asanarea cosurilor vechi se face cu: tuburi de samota, elemente de cos de fum din otel inoxidabil izolate sau neizolate, sau cu racord flexibil din otel inoxidabil cu perete dublu

Intubarea se poate realiza atat cu elemente prefabricate din samota cat si cu elemente rigide din inox, izolat sau neizolat. Inainte de a face intubarea se verifica daca diametrul cosului, rezultat in urma unei dimensionari, este mai mic sau egal cu diametrul maxim al tubulaturii cu care se va face intubarea.

Atentie : Degeaba se va face intubarea daca cosul de fum este subdimensionat !