Curatare seminee

» Cosari autorizati – curatare cos fum si curatare seminee

Serviciul de curatare seminee ce functioneaza cu combustibili solizi, se face impreuna cu cea a cosului de fum.

Este necesara aceasta curatare pentru a evita depunerile de funingine in racordul dintre focar si cosul de fum si cele din cosul de fum. Prin curatare se evita aparitia riscului de incendiu.

» Ce inseamna “cos de fum cu preluare verticala”?

cos-cu-preluare-verticala Deasupra locului unde este montat semineul, se lasa un gol in planseu peste care se pune o placa din otel. Peste aceasta placa din otel se va monta un cos de fum ce nu va avea colector de condens si racord de fum, racordarea dintre focar si cos facandu-se prin partea inferioara a cosului de fum.

» In atentia montatorilor de cosuri de fum cu preluare verticala

In cazul in care focarul este conectat la un cos de fum cu preluare verticala, curatarea cosului de fum se va face prin semineu (daca cosul de fum nu este prevazut cu usa vizitare)

Pe aceasta cale ne adresam montatorilor de cosuri de fum cu preluare verticala, cu rugamintea de a monta usa de vizitare cosului de fum, in imediata apropiere a locului de unde se face preluarea.

Daca un semineu se monteaza pe un perete exterior, cosul de fum la care se racordeaza, se poate monta la exterior, pe langa casa, respectandu-se regimul inaltimilor.

» De ce sa apelez la un cosar autorizat?

Este extrem de importanta apelarea la un cosar autorizat Fiindca ei cunosc principiul de functionare al semineului, stiu unde sunt facute legaturile dintre focar si cosul de fum. Pentru a evita pericolul desfacerii legaturilor dintre semine si cosul de fum, apelati doar la cosari autorizati !